Programació La 2

Dijous, 9 juliol de 2020
06.00
Territorios del monzón
Esperando la lluvia
Nord d'Austràlia. Estació seca. Sis mesos sense ploure. Tots esperen els prodigis de les pluges del monzó, el major sistema climàtic del món, que porta el diluvi i el renéixer de la vida. Però quan s'endarrereix, o quan no deixa suficient aigua, llavors el monzó és mortal.
Documentals
Durada: 5'
06.05
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 25'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Delfines. Un espía en la manada
Els dofins són els animals més intel·ligents de l'oceà. La seva vida submarina és un misteri per als humans, però unes criatures espies van explorar el seu món ocult, descobrint habilitats increïbles i societats estranyes, mostrant les seves relacions íntimes i els seus conflictes.
Documentals
Durada: 50'
08.45
¡Qué animal!
Arribes del Duero
Un viatge als racons més icònics d'Espanya per descobrir els misteris de la fauna i la flora autòctones.
Documentals
Durada: 30'
09.15
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
09.25
Novatos en primera línea
A qualsevol servei d'emergències pot haver un novell a punt d'enfrontar-se al seu primer torn de guàrdia. Per a alguns, aquest dia serà difícil d'oblidar.
Documentals
Durada: 30'
09.55
Factomanía
Aquest programa barreja aprenentatge, diversió, bromes, animació i experiments absurds.
Documentals
Durada: 50'
10.45
Documenta2
Inclou El cerebro con David Eagleman: ¿Qué es la realidad?
Documentals
Durada: 45'
11.30
Los primeros hombres
Europa
Sèrie que se centra en cadascun dels continents per explicar com els primers homo sapiens provinents de l'Àfrica es van desplaçar a Àsia i Austràlia, a Europa, on es van trobar amb els Neandertals, i a Amèrica, on possiblement, tal com demostren descobriments recents, podrien haver arribat en vaixell i no a peu.
Documentals
Durada: 60'
12.30
Mañanas de cine: Capitán Apache
El capità Apache travessa la frontera i recorre el territori mexicà amb la missió d'atrapar el Rodríguez, un traficant d'armes perillós que es relaciona amb els indis.
Pel·lícules
Durada: 90'
14.00
Mercados, en el vientre de la ciudad
Palermo, Ballarò
El mercat de Ballarò, situat al popular barri de l'Albergheria, és el més gran dels tres mercats de queviures de Palerm. El menjar de carrer és imprescindible, i avui l'equip acompanya un guia especialitzat en aquests llocs. A més, també realitza un viatge nocturn per buscar sardines.
Documentals
Durada: 50'
14.50
Australia: guía para el viajero del tiempo
Los años salvajes
El gir sobtat cap a un canvi climàtic extrem va provocar el desastre per a la vida a finals del Paleozoic. A partir d'aquí s'inicia el Mesozoic, el període en què els dinosaures van dominar la Terra, encara que a Austràlia les proves de la seva presència siguin més escasses que en altres llocs.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar edición verano
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes en diferents proves visuals, musicals i de lletres.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Territorios del monzón: La sequía i El salvaje Oeste: Las tierras altas: El salvatge Oest americà està dominat per dues grans serralades: Sierra Nevada a l'oest i les Muntanyes Rocoses a l'est. En aquest món muntanyenc la vida és una cursa contrarellotge constant a causa del canvi estacional.
Documentals
Durada: 110'
18.20
Documenta2
Inclou El cerebro con David Eagleman: ¿Por qué te necesito?: Els éssers humans són criatures extremadament socials. El bon funcionament del seu cervell depèn del seu teixit social, confia en altres cervells per prosperar i sobreviure.
Documentals
Durada: 45'
19.05
La gran escapada italiana de Gino
Inclou Parma y Módena i Liguria: Al'episodi d'avui Gino recorre Ligúria, començant el seu viatge a la ciutat pesquera de Camogli. De la mà delRenato, un pescador local, i la seva família, surt a pescar alguna cosa que més tard cuina per als seus convidats. Completa el menú amb una focaccia de formatge típica de la zona i una pasta amanida amb pesto.
Documentals
Durada: 50'
19.55
Atención obras
L'espai rep Gonzalo de Castro, que protagonitza la pel·lícula La maldición del guapo, que s'estrena aquest divendres. Cayetana Guillén Cuervo entrevista l'actor, amb qui parla sobre aquesta cinta i sobre la seva fructífera trajectòria professional en cinema, televisió i teatre. Després, el programa s'acosta al Teatro de la Zarzuela, que ha rodat una webserie titulada Zarzuela en abierto o Cantar en tiempos revueltos. I, per acabar, es visita l'estudi de l'artista i fotògrafa madrilenya Paula Anta per conèixer el procés creatiu d'aquesta doctora en Belles Arts, pianista i viatgera.
Altres
Durada: 30'
20.25
El bosque protector
Parque Nacional de Monfrague
Monfrague és un dels espais naturals protegits més singulars de la geografia occidental espanyola, i un dels santuaris per a l'observació d'aus a la natura. Aquest capítol s'endinsa en la relació, de vegades convulsa, de l'home amb aquest territori, la seva fauna i els seus ecosistemes.
Documentals
Durada: 30'
20.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
21.00
Construcciones ecológicas
Avui: Eco-viviendas urbanas i La eco-construcción y los árboles.
Documentals
Durada: 60'
22.00
Tesoros de la tele
Con las manos en la masa
El programa viatja al passat per rememorar l'espai culinari d'Elena Santonja, Con las manos en la masa, que es va estrenar el 1984 i va ser el primer format de Televisió Espanyola amb una cuina a plató. El seu propòsit era posar en valor la gastronomia d'Espanya i normalitzar la presència de l'home a la cuina. A més, tampoc era usual que una dona fos directora i presentadora d'un programa.
Altres
Durada: 105'
23.45
¡Cómo nos reímos!
Avui: España Cañí i Viéndonos.
Altres
Durada: 120'
01.45
Conciertos de Radio 3
Pereza. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
02.15
Dentro de la fábrica
Bicicletas
Sèrie documental en què es descobreix com es fabriquen tot tipus de productes.
Documentals
Durada: 60'
03.15
Documenta2
Inclou El cerebro con David Eagleman: ¿Cómo decido?
Documentals
Durada: 45'
04.00
Construcciones ecológicas
Avui: Eco-viviendas aisladas i Eco-viviendas insólitas.
Documentals
Durada: 55'
04.55
La gran escapada italiana de Gino
Avui: Florencia i Venecia.
Documentals
Durada: 45'
05.40
Territorios del monzón
El diluvio
Quan el monzó porta el diluvi, grans perills i magnífiques oportunitats apareixen davant tots els que esperen la seva arribada. Sobreviure i aprofitar el que ha provocat aquest gegant brinda un renaixement apoteòsic per a tots, des dels diminuts mosquits fins als gegants de les profunditats.
Documentals
Durada: 20'