Política

El Consell per la República ajorna l’elecció de l’Assemblea de Representants a finals d’octubre

La votació, prevista per als dies 1, 2 i 3, se celebrarà els dies 29, 30 i 31 del mateix mes

L’entitat argumenta que el canvi dona més temps per preparar les candidatures i facilitarà una major participació

El Consell per la República ha anunciat aquest divendres la decisió de posposar les eleccions a l’Assemblea de Representants de l’organisme previstes per als dies 1, 2 i 3 d’octubre fins als  dies 29, 30 i 31 del mateix mes. Aquest procés electoral ha de servir per renovar la totalitat de l’Assemblea de Representants, que ara està formada per diputats de JxCat i ERC de la passada legislatura.

En un comunicat, l’entitat ha justificat el canvi de data per donar “més temps” a les bases del Consell per preparar candidatures, així com per “garantir la màxima participació en el conjunt del territori”. A més, assegura que l’ajornament facilitarà que les persones inscrites al Registre Ciutadà del Consell es familiaritzin amb el procediment de votació telemàtica, a través del perfil de ciutadà de l’aplicació mòbil o de la pàgina web del Consell.

L’organització subratlla que amb el nou calendari també s’atenen les “manifestacions d’alguns partits sobre la possibilitat que les eleccions a l’Assemblea de Representants se celebrin quan la reformulació institucional -per definir l’encaix de la direcció estratègica del moviment independentista en el seu marc institucional- estigui més avançada”.

L’Assemblea de Representants i el Consell per la República eren dues de les estructures paral·leles a la Generalitat autonòmica ideades per JxCat i ERC al principi de l’anterior legislatura.

El paper del Consell per la República va ser objecte de forta discussió entre aquestes dues formacions en les negociacions per a la investidura de Pere Aragonès després de les eleccions del 14 de febrer, ja que els republicans van advertir que no admetrien “tuteles” a Aragonès a través d’aquest organisme.Polèmica pels privilegis laborals al Parlament

Barcelona

Tensió a Girona per l’aprovació del nou contracte de neteja

girona

Martín Villa rebat que no hi havia pla d’eliminar enemics als 70

madrid
Política

Les escoltes telefòniques, a disposició de la defensa dels CDR

La llarga agonia del requetè

Barcelona

L’oposició redobla els atacs per la nova cúpula als Mossos

barcelona

L’ultradretà Zemmour suma una altra condemna per incitació a l’odi racial

París

Navalni no lamenta des de la presó el seu retorn a Rússia

moscou

ERC manté l’aposta pel diàleg sense renunciar a la desobediència

Barcelona