Política

Sánchez confirma que serà a la taula de diàleg

El president del govern espanyol anuncia que la trobada se celebrarà el proper dimecres

La taula de diàleg entre els governs de l’Estat i la Generalitat se celebrarà el proper dimecres, 15 de setembre, amb l’assistència del president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez.

Així ho ha anunciat el mateix Sánchez aquest dilluns al vespre en una entrevista al Telediario de TVE, on ha confirmat que encapçalarà personalment la delegació espanyola, formada per sis ministres.

A més de Sánchez, de la part de l’Estat s’asseuran a la taula amb Catalunya el titular de la cartera de Presidència, Félix Bolaños; la vicepresidenta segona i titular de Treball, Yolanda Díaz; la ministra de Política Territorial i portaveu, Isabel Rodríguez; la de Transports, Raquel Sánchez; el de Cultura, Miquel Iceta, i el d’Universitats, Manuel Castells.

“Sempre he defensat que ens he d’escoltar i faig una aposta ferma pel diàleg i per la retrobada”, ha assegurat.

El líder socialista s’ha mostrat inflexible en la demanda catalana d’un referèndum d’autodeterminació, que ha tornat a denegar. Sí que ha obert la porta a què la societat catalana refrendi l’hipotètic pacte que surti de la taula, però ha alertat que si la part catalana opta per màxims, “el diàleg durarà poc”.

Sánchez ha insistit en la fórmula de cercar els punts d’unió entre la societat catalana i espanyolaÒmnium presenta un espai de formació en lluita no violenta

barcelona
JORDI SERRANO
historiador

“L’adversari número 1 és Felip VI i alguns no ho han sabut llegir”

BARCELONA

Martín Villa, processat

BARCELONA

Junqueras veu lluny un pacte amb el PSOE pel pressupost

barcelona

Meridiana Resisteix: 548 dies de protestes

Barcelona

Badalona torna a sospesar una moció de censura

badalona

González assegura lleialtat a Sánchez, però crítica

VALÈNCIA

La policia britànica tracta de terrorisme l’assassinat del diputat conservador

Londres
El radar

Torna l’àtom